香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 18261|回復: 105
打印 上一主題 下一主題

今年08下半年…將會是一個大股災的開始!有人問我…要如何準備?

根據太乙神數計算所得…在08年新曆7月開始…將會是一個大股災的
開始!(記住…是個開始,並非一下重創到位…)何時要走?為期多久?
暫時不便多言…總之一句…7月前…將會是最後一賺…甚至最後一走…
大家要早作步處…定好止賺止蝕位…祝大家財運高照…正所謂…不貪
是贏錢…一切要小心!大家到時會見到一輛股市過山車出現(不是直通
車)…真讓你一頭大汗也!

為什麼我會選這個時候站出來講說話呢?今次責任重大…有些商業朋
友好心…勸我不宜講太多…怕講多錯多…到時D人唔信又會亂批評邵師
傅…準左又唔會多謝你既…吃力不討好…要贏要輸你都無佢乎!何必己
人憂天呢!?

的確有道理…但…良心上…我還是要說出真言…這個吃力不討好的事…
最終還是要有人出來講…因為時間快將到來…現在還不言明…恐怕到時
來不及講啊!

有人問我…既然快將出事…要如何準備?我的答案簡單…想要避股災?
放多D人民幣就最安心啦!醒目的你…應該如何步處…想必心中有數矣!

回復

假如在善心上、良知上…請從今日開始向你的親友們告戒之…
經濟週期是沒有永遠的升…亦沒有永遠的跌…不要被迷惑…
只有平常心加上理智…方是長勝的法門啊!
:am11
能事先知道,真是太好了!
感恩!
係新曆7月是嗎?謝謝
原帖由 3050 於 2008-3-31 14:44 發表
:am11
能事先知道,真是太好了!
感恩!

我做事一向低調…而穩陣…沒有把握的說話…好少會放聲公佈天下…
為己為人為善心…請大家盡量…盡快通知你的親友們…快來此篇親
眼看看我發表的內容…讓很多迷惑的人買到個保險吧!
原帖由 金水 於 2008-3-31 17:33 發表
係新曆7月是嗎?謝謝

我做事一向低調…而穩陣…沒有把握的說話…好少會放聲公佈天下…

知道了,邵師傅.  我會提醒他人及寫在記事簿,因我都怕到時唔記得.
真的很欣賞你啊.無論如何,你用你的招牌提醒世人,都是出於善心的.萬分感激
原帖由 邵問津 於 2008-3-31 17:42 發表

多謝邵師傅再三提醒

定當跟上次你私人醒的方案去做!!
我經常都講…唔好日日買上買落咁辛苦…咁會神經衰弱架!不如等
3月最樣衰完成後…來一個小注投機…買佢三個月升…然後7月前
見指數上到一定高位後…個個最開心時…就反手買它一個無限
put…好似阿winwin講既…奪命無限 put…put爆佢…咁就唔洗咁鬼
煩…頭髮都少D…我見你地咁搞…都好辛苦哦!?

以上講法…是從術數測出的答案…記住…買賣要量力!
stock 該用戶已被刪除
邵師傅好鬼直接

正!:am16
原帖由 stock 於 2008-4-1 20:41 發表
師傅, 那有一隻半年無限 put, 入曬價就o吾識升架 la

call / put 我唔系好識…上面系做個比喻咁囉!
ABC 該用戶已被刪除
未來3個月, Call 爆中移動 941
代號 2/4收市
121.7
2/4升跌2/4成交量2/4溢價 2/4槓桿比率 到期日 行使價
48800.04730.56%13,290,00016.83%25.892008/07/07137.48
22410.07230.91%1,430,00011.82%16.92008/07/08128.88
44810.10822.73%14,800,0007.38%11.272008/06/30119.88
37020.0826.98%5,750,00013.39%15.212008/06/27130
60120.13217.86%106,950,0005.34%9.222008/06/30115

代號 2/4收市
121.7
當正股是$150時, 而溢價為10%, 此輪之應有價值為正股升至150時之獲利倍數正股升至140時之獲利倍數
48800.0470.28 5.86 3.51
22410.0720.36 5.02 3.49
44810.1080.45 4.18 3.16
37020.080.35 4.38 3.00
60120.1320.50 3.79 2.95
原帖由 大江魚 於 2008-4-2 20:52 發表
未來3個月, Call 爆中移動 941代號 2/4收市
121.72/4升跌2/4成交量2/4溢價 2/4槓桿比率 到期日 行使價 48800.04730.56%13,290,00016.83%25.892008/07/07137.4822410.07230.91%1,430,00011.82%16.92008/07/08128.8 ...

多謝江魚兄
想問下大江魚…個隻4880如果上唔到$150…只去到$130 or $140…
系唔系都有錢收呢?
原帖由 邵問津 於 2008-4-1 20:38 發表
好似阿winwin講既…奪命無限 put…put爆佢…咁就唔洗咁鬼
煩…頭髮都少D…
師傅,因為我係大淡友.
但好似無講奪命無限 put?
原帖由 Winwin 於 2008-4-2 22:13 發表

師傅,因為我係大淡友.
但好似無講奪命無限 put?  

下半年後…將會是你的天下囉!至於put的時間有多長?
已經有個時間表啦!有機會你請我飲茶話你知都得囉!呵呵…
wind 該用戶已被刪除
原帖由 wind 於 2008-4-2 22:19 發表

4880要去到137.48以上未到回收日都有錢收

咁如果好不幸…緊緊收在137.48以下的話…這個4880是否不值錢?