香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9639|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

小女子想問我的姻緣

本人出生:香港,1980年7月4日,時間:18:45,
本人一直受感情問題困擾,請大師盡量幫忙
回復

庚申  壬午 戊寅  辛酉

辛巳 10
庚辰 20
己卯 30
戊寅 40
丁丑 50
唔好意思,我一d都唔明呀,有無人可以清楚話我知?
2008年 1月 19日 19時14分
丁亥年 癸丑月 戊午日 壬戌時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:小寒中元  陽遁8局
值符天輔星落3宮  值使杜門落3宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   申蛇  │  酉朱  │  戌合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│未│  騰蛇  │  太陰  │  六合  │亥│
│貴│  景門 己│丁 死門 辛│  惊門 乙│勾│
│ │  天英 癸│禽 天芮 己│  天柱 辛│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  值符  │      │  白虎  │ │
│午│  杜門 癸│      │  開門 丙│子│
│后│  天輔 壬│     丁│  天心 乙│青│
│ │  九天  │  九地  │  玄武  │ │
│巳│  傷門 壬│  生門 戊│  休門 庚│丑│
│陰│  天沖 戊│  天任 庚│  天蓬 丙│空│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   辰玄  │  卯常  │  寅虎   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式

我自己開奇門測測你情況.
你出現三角戀問題.
我想你跟本身a君男友吵架分手,
再答應跟b君拍拖,a君要求復合,並糾纏你.
你因此而煩惱,因為你心裡還有少少喜歡a君?

回覆:左慈

多謝你幫我開奇門測,無錯係三角戀,但情況同你所講有出入,
我男友在半年前同我講分手,原因係感情淡咗,同埋佢屋企人已經知道我有個女兒,
後來佢識到現任女友,但發覺對我放唔低,所以我地一路糾纏不清,我亦有人追,但講真我個心仲好愛佢,
我好想知道我地結果會唔會可以好似我諗咁,可以走返埋一齊!
佢係:1978年8月12日,時辰就唔清楚啦,希望各位可以幫幫忙!
多謝各位有心人同大師
哦~有左定位清楚好多~
個卦睇到你感情受沖擊很大,
而你最後會選擇跟半年前的男友一起.
(卦中顯示)他今次是真心的,而現在追你的男仔是玩玩下的.
再看你們年命落宮,你們最終可以走番在一起.
過了丑,寅月,感情會穩定很多.

你八字:庚申  壬午 戊寅  辛酉
他八字:戊午  庚申 丙午

八字只會一些皮毛,但格局裡相剋的多,也為不利.

lingchan80問事時的盤

2008年 1月 19日 3時55分
丁亥年 癸丑月 戊午日 甲寅時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:小寒中元  陽遁8局
值符天輔星落4宮  值使杜門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   辰合  │  巳朱  │  午蛇   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│卯│  值符  │  騰蛇  │  太陰  │未│
│勾│  杜門 癸│  景門 己│丁 死門 辛│貴│
│ │  天輔 癸│  天英 己│禽 天芮 辛│ │
│ │  九天  │      │  六合  │ │
│寅│  傷門 壬│      │  惊門 乙│申│
│青│  天沖 壬│     丁│  天柱 乙│后│
│ │  九地  │  玄武  │  白虎  │ │
│丑│  生門 戊│  休門 庚│  開門 丙│酉│
│空│  天任 戊│  天蓬 庚│  天心 丙│陰│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   子虎  │  亥常  │  戌玄   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

[td]2008年 1月 19日 3時55分
丁亥年 癸丑月 戊午日 甲寅時
甲寅旬子丑空  月將:丑

官 乙卯 勾
  官 甲寅 青
  兄  丑 空◎

合 朱 勾 合
  辰 巳 卯 辰
  巳 午 辰 戊

合 朱 蛇 貴  
  辰 巳 午 未  
 勾卯     申后 
 青寅     酉陰 
  丑 子 亥 戌  
  空 虎 常 玄  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式

你的前男友只是個古惑仔,經常不出現,他要被現任女友甩掉,但不會與你再續前緣
將來會有一位事業有成、頗具威嚴的男人跟你在一起,他跟你關係不錯,但這件事要很久之後才發生

吓....有這兩唔同嘅答案,死啦,
我應該點行呀,因為如果唔會走返埋一齊嘅話,
我可能蔕埋個囡離開香港去第二個國家生活的,
唔知有無人可以叫到"邵師傅"幫幫忙,俾個明確答案我呀!
我地一齊已經超過三年啦,2004開始拍拖的!
從你八字看,你前一段婚姻是錯選對象了,現在的a,b君也不是跟你長久的,
長久的還未出現,很大可能是異地人士,你一定會有另一半的,但急不來,
女兒不錯的,暫時專心照顧她就好了!
又有第三個答案,咁點好???
頭都大啦!好無助呀!
你前男友是否膚色比較白里透紅,長圓臉,性急,剛強?
而現在追你的人膚色比他較黑,而且比你
前男友身高要高體型瘦一點,體型方正,橢圓臉,性格善變?

回覆:左慈

是呀,完全正確,
咁請問我應該點?
我係學生, 講既野唔一定O岩, 只係路過搭訕:
睇黎你同舊男友關係暫時唔會有咩大突破, 繼續都係糾纏不清. 你心裡有舊男友, 但同時你對追求你GE人都有好感. 不過, 似乎目前最需要你關心GE係你女女. 佢有唔開心, 都只會收埋唔同你講, AND THEN你個心唔O係佢身上面...ARE U SURE IT IS ALRIGHT?
你應該幾聰明, 又搵到錢, 叻女黎GE, 其實你目前只係太心急, 想要一個答案. 不過, 有D野急唔黎, 你同你舊男友唔一定冇結果, 只係唔係短時間之內GE事. 個人睇法, 舊男友好D!
希望幫到你!

回覆:voice

多謝你的提點同關心,我好明白女兒是需要我!對於我來講,我由細到大都好懂事,知道輕重!在我身邊嘅所以人從來無擔心過我會有事件處理不來,佢地成日都話我,係一個好硬淨嘅女人喎!
祗不過今次係本人由5歲懂事開始,唯一一次為自己嘅事,想最先解決!
一個好硬淨嘅女人,都想有個人可以攬吓呀!都會攰呀!
原帖由 lingchan80 於 2008-1-25 01:54 發表
多謝你的提點同關心,我好明白女兒是需要我!對於我來講,我由細到大都好懂事,知道輕重!在我身邊嘅所以人從來無擔心過我會有事件處理不來,佢地成日都話我,係一個好硬淨嘅女人喎!
祗不過今次係本人由5歲 ...

係呀! 我都係相信你係一個好聰明GE人, 就好似我之前咁講, 你好叻, 又自己可以照顧自己. 加上你話自己由細到大都好懂事, 咁就更加應盤喇!
咁我都完全相信一個聰明人完全知道自己做梗D咩野, 我對呢樣野, 完全冇懷疑! 只不過, 我O係盤中睇到, 你可能可以調較一下自己GE心思, 放O係第二方面.. 唔係話唔諗你感情方面GE事, 而係, MAYBE而家唔係一個適合GE時候, 既不能進, 便退一步, 則海闊天空.
其實, 我估(真係我估GA JAR!), 我會明白你GE感受, CUZ' 我都係有個女女, 而且, 之前都有遇過感情GE煩惱...由細到大, 我O係人地眼中, 都係好叻, 不過, 其實又唔係人地想像中咁強WOR.... SO, DUN BE BLUE, BUDDIES! TAKE IT EASY!
可能因為同自己發生過GE事有D相似, SO, 我先路過搭訕JAR, PLS DUN誤會我要CHANLLENGE你呀, 真係出於真心, 將所見到GE野, 講出黎...
ANYWAY, 真心希望你早日會找尋到你想要GE答案!
原帖由 lingchan80 於 2008-1-24 23:53 發表
是呀,完全正確,
咁請問我應該點?

那麼確應了前男友跟現在追你的男仔
在盤中的定位都沒有錯.
我相信你會跟著卦象走,就是選擇前男友.

我想新春戊子年之後,你們會走在一起,
日子大概是2月15日.

原帖由 左慈 於 2008-1-25 07:47 發表

那麼確應了前男友跟現在追你的男仔
在盤中的定位都沒有錯.
我相信你會跟著卦象走,就是選擇前男友.

我想新春戊子年之後,你們會走在一起,
日子大概是2月15日.

支持支持~~~

回覆:左慈and voice

voice,請不要誤會,我是真心多謝你的提點!
在此我亦多謝"左慈"!
多次清楚咁解笞我嘅問題!
我亦想多問女兒如何:1999年10月20日上午11:17
原帖由 lingchan80 於 2008-1-25 23:14 發表
voice,請不要誤會,我是真心多謝你的提點!
在此我亦多謝"左慈"!
多次清楚咁解笞我嘅問題!
我亦想多問女兒如何:1999年10月20日上午11:17

嘩~~幾驚呀! 幾驚令到你唔開心呀! 嚇死我呀! 幾時都好, 做人最緊要開開心心呀!
係呀! 左慈好好GA, 超勤力的板主, 令我慚愧!
其實我同左慈都係學生黎GA, 邵師傅係我地Ge老師. 講真, 如果你問到女女GE野, 真係唔好問我地呢D"半日仙"呀.....:am09 一陣我唔知講錯咩野...累左人...嘩!!! 大吉利是呀! 而且我地免費問事區, 一向以短問短答為原則哩>x<(勿見怪!)

而且, 關於你同你前度GE"解不開的結", 我都好鼓勵你搵邵師傅. 佢好專業的, 一定會幫到你(至少相比我呢D學生!)

(再唔係, 不如你參加我地GE聚會丫, 一齊去食飯之餘, 到時仲有好多位好專業GE師傅在場免費解答各人事項....^^)