香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4565|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

[財運] 10月下旬財運如何?

2007年 10月 14日 2時3分
丁亥年 庚戌月 辛巳日 己丑時
時空亡:甲申旬  午未空
節氣:寒露上元  陰遁6局
值符天輔星落5宮  值使杜門落8宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲    申空  │  酉虎  │  戌常   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│未│  太陰  │  騰蛇  │  值符   │亥│
│青│  死門 丙│  惊門 辛│  開門 庚│玄│
│ │  天任 庚│  天沖 丁│  天輔 壬│ │
├─┼─ ── ─┼─  ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  六合  │      │  九天  │ │
│午│  景門 癸│      │  休門  丁│子│
│勾│  天蓬 辛│     己│  天英 乙│陰│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │   玄武  │  九地  │ │
│巳│  杜門 戊│  傷門 乙│己 生門 壬│丑│
│合│  天心 丙│  天柱 癸│禽 天芮  戊│后│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   辰朱  │  卯蛇  │  寅貴   ╲│
└─── ── ─┴─  ── ─┴─ ── ───┘

甲戌旬申酉空  月將:辰

兄  申  空◎
  子 乙亥 玄☉
  財 戊寅 貴

玄 空 朱 后
  亥 申 辰 丑
  申 巳 丑  辛

空 虎 常 玄  
  申 酉 戌 亥  
 青未     子陰 
 勾午     丑后 
  巳 辰 卯  寅  
  合 朱 蛇 貴  

.

回復

stock 該用戶已被刪除
正財和偏財都不佳~
10月下旬投機,賭博的活動都不宜~
財氣麻麻地...
試斷---
偏彩: 有$都唔識執
正財: 辛苦得來之財

加油吧!
voice師姐!帳面上月頭曾利潤很好..但又清失了..得個吉...現冇賺蝕..
原帖由 藍布衣 於 2007-10-15 17:04 發表
voice師姐!帳面上月頭曾利潤很好..但又清失了..得個吉...現冇賺蝕..

hello~~下次叫VOICE妹妹丫, 唔該( )....講下笑姐...
原來真相係咁呀...咁又真係應左日干空亡呢樣野WOR, 你可能錯失左一D"買"與"賣"之間GE最好時機哩.

我自己都成日係咁GE, 成日錯失機會....不過, 我份人本身冇咩財運, 所以比較阿Q, 唔蝕就算LU!!
唉!應哂添啦!看來我要學奇門了!我的確是錯過了買的時機..靚女(voice)你會唔會出度26號眾餐呀?想你指點一下小弟:am11
短期財運麻麻
要揸得久才有財
原帖由 藍布衣 於 2007-10-15 22:05 發表
唉!應哂添啦!看來我要學奇門了!我的確是錯過了買的時機..靚女(voice)你會唔會出度26號眾餐呀?想你指點一下小弟:am11

快d同師傅報名學奇門啦, 額滿即止wor...咁我雖然跟左師傅學左9個月左右, 但又未識指點人地, 比個好貼示你: 搵大江魚師兄及苡竹師兄, 你要多請教佢地, 唔好走寶咁傻呀!
by the way, 稱呼返我做妹妹就ok ga la, 因為講靚女的話, 就有d毛管戙.....
星期五我通常唔得閒呀, 真係未必得, 不如你地影多d相返黎比我地冇去d人, 睇下你地有幾開心丫??
江魚兄!財經班佢都有上!我覺得佢奇門都幾勁,而且都好肯分享心得
原帖由 藍布衣 於 2007-10-16 13:58 發表
江魚兄!財經班佢都有上!我覺得佢奇門都幾勁,而且都好肯分享心得

係呀, 你就好啦! 可以同大江魚師兄同班, 超羨慕~~
佢人就的確係好好, 同我地呢d素未謀面ge, 都好肯教. 肯教人呢樣野, 真係一個非常大ge優點. 不過, 話時話, 師傅同呢度好多位師兄師姐, 個個都好肯教人. 有時見佢地o係度切磋"武藝", 好羨慕(因為自己未夠功力).
so, 大家一齊努力啦!
我驚一次看易卦同奇門消化唔到!都係遲點先
原帖由 藍布衣 於 2007-10-17 10:29 發表
我驚一次看易卦同奇門消化唔到!都係遲點先

原來你學梗卦呀??? 勁wor! 我都鍾意慢慢學, 廢事成日心不在焉.
甲戌旬申酉空  月將:辰
┌── ── ─┬── ── ─┬── ── ─┬── ── ─┬── ── ─┐
│五福     │       │臣基     │計神     │定目     │
│客參     │       │       │文昌     │       │
│地乙    巽│      巳│      午│君基    未│      坤│
├── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┤
│       │       │       │       │       │
│       │       │       │       │       │
│      辰│      九│      二│      七│      申│
├── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┼── ── ─┤
│太乙     │       │定大     │       │主大     │
│       │       │定參     │       │天乙     │
│      卯│      四│直符    五│      六│      酉│
│      寅│      三│      八│      一│      戌│
│始擊     │太歲     │合神     │民基     │四神     │
│客大     │       │主參     │       │       │
│      艮│      丑│      子│      亥│      乾│
└── ── ─┴── ── ─┴── ── ─┴── ── ─┴── ── ─┘

坎宮:地水師 (歸魂)     坎宮:坎為水 (六沖) 
六神  伏神    本    卦          變    卦
青龍      父母酉金 ▅▅ ▅▅ 應    兄弟子水 ▅▅ ▅▅ 世
玄武      兄弟亥水 ▅▅ ▅▅   ╳→ 官鬼戌土 ▅▅▅▅▅  
白虎      官鬼丑土 ▅▅ ▅▅      父母申金 ▅▅ ▅▅  
騰蛇      妻財午火 ▅▅ ▅▅ 世    妻財午火 ▅▅ ▅▅ 應
勾陳      官鬼辰土 ▅▅▅▅▅      官鬼辰土 ▅▅▅▅▅  
朱雀      子孫寅木 ▅▅ ▅▅      子孫寅木 ▅▅ ▅▅    

庚子元 陰62局  主算 26 客算 3 定算 25

.