香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5614|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

請幫我看看事業

六獸】【伏  神】  【 本  卦 】       【 變  卦 】
 螣蛇        世兄弟— —戊子水      戊子水 兄弟— —世兄弟
 勾陳         官鬼———戊戌土      戊戌土 官鬼——— 官鬼
 朱雀         父母— —戊申金      戊申金 父母— — 父母
 青龍        應妻財— —戊午火      戊午火 妻財— —應妻財
 玄武         官鬼———戊辰土      戊辰土 官鬼——— 官鬼
 白虎         子孫— —戊寅木      戊寅木 子孫— — 子孫

出生年:1972年  性别:m  自占2006年事業

2/1/06 5.50自占  

i after  立春 than pk la
can help? thx

回復

點解無晒起卦時辰

i after  春 than pk la

日期你寫什麼?英式?美式?玩花式?時間早上?下午?
什麼叫做  i after  春 than pk la ? 唔中唔英唔怪得你會出事
問事求人解卦寫野寫到亂七八糟無誠意?
上面兄台如斯問事,已應數矣…!不問已知答案,真系阿彌陀佛!
5.50am sorry
已知答案 but i neet help ...... how can better....
為了尊重玄學術數,你應該誠意地起個完整的盤來!否則大不利!!!!
this 卦自占in 2/1/06 5.50am in my home when i got this 卦 i know is no gd
than after 立春 the 廚 no work (coz偷$$)another one more plp also no work one neet上堂
now got 2 days just 2 plp wor
now just 應初爻白虎爻 is like that....after wil be....

原帖由 劉克勤 於 2006-3-21 21:44 發表
點解無晒起卦時辰

i after  春 than pk la

日期你寫什麼?英式?美式?玩花式?時間早上?下午?
什麼叫做  i after  春 than pk la ? 唔中唔英唔怪得你會出事
問事求 ...

sorry but i is not 無誠意 coz i donnt know 中輸入法 just copy & paste

sorry sorry

我不介意你不懂中輸入法也不介意你用英文寫
但請不要寫廣東話式英文, 及 NO USE short-form/icq English, it is not a good presentation
最重要就是要起卦, 日期你又寫得唔清楚, 你想2006年1月2日定2006年2月1日呢?
唔識起卦就看人家的例子看看怎樣起卦
還有請不要寫pk, 你一係寫仆街一係就唔好寫, 唔好寫粗口寫到唔中唔英
ok is2006年1月2日