香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7577|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

以掛相人....

以免我再遇人不熟...
我就先發一貼...望各位高人可以幫我看一看, 現正追求我的男孩是真情還是假意?!
他已是一位名草有主的人嗎?

2006年 3月 16日 15時1分
丙戌年 辛卯月 甲辰日 壬申時
時空亡:甲子旬 戌亥空
節氣:驚蟄下元  陽遁4局
值符天輔星落8宮  值使杜門落3宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   申青  │  酉勾  │  戌合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│未│  太陰  │  六合  │  白虎  │亥│
│空│己 景門 丙│  死門 辛│  惊門 庚│朱│
│ │禽 天芮 戊│  天柱 癸│  天心 丙│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  騰蛇  │      │  玄武  │ │
│午│  杜門 癸│      │  開門 丁│子│
│虎│  天英 乙│     己│  天蓬 辛│蛇│
│ │  值符  │  九天  │  九地  │ │
│巳│  傷門 戊│  生門 乙│  休門 壬│丑│
│常│  天輔 壬│  天沖 丁│  天任 庚│貴│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   辰玄  │  卯陰  │  寅后   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

2006年 3月 16日 15時1分
丙戌年 辛卯月 甲辰日 壬申時
甲辰旬寅卯空  月將:亥

官 戊申 青
  父 辛亥 朱
  兄  寅 后◎

合 空 青 常
  戌 未 申 巳
  未 辰 巳 甲

青 勾 合 朱  
  申 酉 戌 亥  
 空未     子蛇 
 虎午     丑貴 
  巳 辰 卯 寅  
  常 玄 陰 后  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式
回復

他外型是否是否青靚白淨
看看外型是否跟盤吻合.

1.此人膚色較黃,面扁帶少方,

2.身高168至172.左右.

3.性急,說話較多,為人果斷.

好似Jenny 0既形容較貼切...
您則是好動, 坐不定, 個性比較急及衝動, 不愁沒錢用.
這個男人現沒女朋友, 但奇怪既係如果你跟他拍拖會容易變出三角關係(兩女一男), 我想可能你八字本身有這特質會容易出現三角關係
還是劉老師懂我的心意...^^

其實每位高人都說得很準了...
我是好動, 坐不定, 個性比較急及衝動..............但絕對很愁沒錢用!!

即係話...我還是跟他保持朋友關係好了....免得輪為第三者......是嗎?!
即係話...我還是跟他保持朋友關係好了....免得輪為第三者......是嗎?!
你講了這句話是否代表你一世都會這樣, 即一拍拖發生三角關係跟著變回朋友, 這樣關係會變得曖昧拖拖拉拉不行的

"但奇怪既係如果你跟他拍拖會容易變出三角關係(兩女一男), 我想可能你八字本身有這特質會容易出現三角關係"
我說以上這句話的意思是當你和一個沒有女朋友的男性拍拖後會容易發生另一位女性介入你們的關係中, 是人家做第三者不是你做第三者
所謂...學無前後...達者為先!
唔知點解...我硬係覺得...個男仔最後都會選擇後來的一個而把我放棄...

假若我再糾纏下去...你說誰才是第三者?!

我可以再算一掛嗎?
想知最後我會否跟他走在一起?!

2006年 3月 20日 21時21分
丙戌年 辛卯月 戊申日 癸亥時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:驚蟄下元  陽遁4局
值符天英星落9宮  值使景門落9宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   巳朱  │  午蛇  │  未貴   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│辰│  九天  │  值符  │  騰蛇  │申│
│合│  杜門 戊│  景門 癸│己 死門 丙│后│
│ │  天輔 戊│  天英 癸│禽 天芮 丙│ │
│ │  九地  │      │  太陰  │ │
│卯│  傷門 乙│      │  惊門 辛│酉│
│勾│  天沖 乙│     己│  天柱 辛│陰│
│ │  玄武  │  白虎  │  六合  │ │
│寅│  生門 壬│  休門 丁│  開門 庚│戌│
│青│  天任 壬│  天蓬 丁│  天心 庚│玄│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   丑空  │  子虎  │  亥常   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

2006年 3月 20日 21時21分
丙戌年 辛卯月 戊申日 癸亥時
甲辰旬寅卯空  月將:亥

父 乙巳 朱
  子 戊申 后
  官  寅 青◎☉

后 后 朱 朱
  申 申 巳 巳
  申 申 巳 戊

朱 蛇 貴 后  
  巳 午 未 申  
 合辰     酉陰 
 勾卯     戌玄 
  寅 丑 子 亥  
  青 空 虎 常  

後卦不用看前卦已說明, 你也想到最後答案只是我不想講出口吧

但第三者問題始終是人家而不是你, 不要將事情先後次序掉亂

有時候有些事情不想講, 不應該講和不可以講是因為做人要留有餘地, 我不想你想得偏激
對不起...我真係不是明知故問的....因為我一D既念都無....
即係.....唔會?!
唔會什麼
唔會以家追緊我果個男仔一齊lor...
因為...我都係信命多D...如果係註定我會同佢一齊