香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4689|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

[天氣] 占香港地區何時有雨?

2005-4-3 15:0
乙酉.己卯.丁巳.戊申
甲寅旬子丑空 月將:戌
  財 辛酉 朱
  官 癸亥 貴
  子  丑 陰 ◎

朱 勾 貴 朱
  酉 未 亥 酉
  未 巳 酉 丁

勾 合 朱 蛇  
  未 申 酉 戌  
 青午     亥貴 
 空巳     子后 
  辰 卯 寅 丑  
  虎 常 玄 陰  

2005-4-3  15:0
乙酉.己卯.丁巳.戊申 寅卯空
值符:天輔 值使:杜門 陽9
╲   未 勾│  申 合│  酉 朱 ╱
 ┌─ ─ ─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┐
 │  天  │  符  │  蛇  │
午│  死 辛│  惊 壬│  開 戊│戌
青│  沖 壬│  輔 戊│  英 庚│蛇
─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┼─
 │  地  │     │  陰  │
巳│  景 乙│     │癸 休 庚│亥
空│  任 辛│    癸│禽 芮 丙│貴
─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┼─
 │  玄  │  虎  │  合  │
辰│  杜 己│  傷 丁│  生 丙│子
虎│  蓬 乙│  心 己│  柱 丁│后
 └─ ─ ─┼─ ─ ─┼─ ─ ─┘
╱   卯 常│  寅 玄│  丑 陰 ╲

斷:亥日有雨!
果:今日4月8日壬戌日15:20分,天陰有霧!等待雨水降臨!

:cool:
回復

應 在 4月 9日 13日 14日 會有雨 !

呵呵~ 睇天文台講既~ (純粹攪笑,  師父大人不要嬲喔 )
結果是,我家區份在4月9日癸亥日01:10分下了一點點的毛雨而矣!
比我預期中的水量少呢!呵呵;)