香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1104|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

間鋪有鬼!?

新鮮出爐,有個師傅打電話畀我叫我起支卦,當時佢喺間鋪度睇風水,問我佢朋友有冇機緣會搬好啲。

2009年 10月 16日 14時4分
己丑年 甲戌月 甲午日 辛未時
時空亡:甲子旬 戌亥空
節氣:寒露上元  陰遁6局
值符天心星落3宮  值使開門落8宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   寅蛇  │  卯朱  │  辰合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│丑│  九天  │  九地  │  玄武  │巳│
│貴│  生門 癸│  傷門 丙│  杜門 辛│勾│
│ │  天蓬 庚│  天任 丁│  天沖 壬│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  值符  │      │  白虎  │ │
│子│  休門 戊│      │  景門 庚│午│
│后│  天心 辛│     己│  天輔 乙│青│
│ │  騰蛇  │  太陰  │  六合  │ │
│亥│  開門 乙│己 惊門 壬│  死門 丁│未│
│陰│  天柱 丙│禽 天芮 癸│  天英 戊│空│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   戌玄  │  酉常  │  申虎   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

以下係証實咗嘅野:
1、佢朋友個心好煩,原因係啲客嘅質素出咗問題(陰陽神),啲客搞搞震,無幫趁。
2、生意唔好,洩財,尤其是今個月生意特別差。
3、佢朋友畀鬼搞,所以生意唔好。風水師傅信佛,見到有「眾生」喺間鋪度出出入入,間鋪無擺地主。
4、佢朋友好想搬,個盤見到佢唔搬實唔得掂,亥子月可以喘下氣,如果唔搬,一到丑月,下年寅年寅月實有好戲睇。
5、我見到搬去北邊好過西邊少少,因為搬係為咗長遠,搬去西2011年分分鐘可以執笠。不過佢個FRIEND做呢門生意實唔得,我叫佢轉生意模式會較好。
6、但係總結嚟睇,佢朋友似乎唔係做生意材料,過到初一都過唔到十五,呢家只係搵到份糧,最少要捱多6、7年先會轉運。希望風水師幫到呢位仁兄。

今晚見到佢,睇下佢有冇補充。

唔知係咪流日引發呢位朋友想搬?

回復

原帖由 poonchikit 於 2009-10-16 14:46 發表
新鮮出爐,有個師傅打電話畀我叫我起支卦,當時佢喺間鋪度睇風水,問我佢朋友有冇機緣會搬好啲。

2009年 10月 16日 14時4分
己丑年 甲戌月 甲午日 辛未時
時空亡:甲子旬 戌亥空
節氣:寒露上元 ...

這個奇門盤看…不只有鬼…更要你敗…死守無功…非走不可!

.
係呀,個風水師都係咁睇,況且業主要加兩成租,咪勸佢搬囉,但係佢驚無晒啲客。

呢位仁兄優柔寡斷,又問可唔可以下年先搬,話咗畀佢知一定要搬,搬唔搬睇佢自己造化。

個風水師話唔記得問佢攞返封利是畀我,下次攞返畀我。第一次有錢收,感動!

我發手痕開個盤睇下呢位師傅所擺嘅風水有冇效(佢唔知我測)。

2009年 10月 17日 15時49分
己丑年 甲戌月 乙未日 甲申時
時空亡:甲申旬 午未空
值符天輔星落4宮  值使杜門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   丑蛇  │  寅朱  │  卯合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│子│  值符  │  九天  │  九地  │辰│
│貴│  杜門 庚│  景門 丁│己 死門 壬│勾│
│ │  天輔 庚│  天英 丁│禽 天芮 壬│ │
│ │  騰蛇  │      │  玄武  │ │
│亥│  傷門 辛│      │  惊門 乙│巳│
│后│  天沖 辛│     己│  天柱 乙│青│
│ │  太陰  │  六合  │  白虎  │ │
│戌│  生門 丙│  休門 癸│  開門 戊│午│
│陰│  天任 丙│  天蓬 癸│  天心 戊│空│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   酉玄  │  申常  │  未虎   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

又似乎真係暫時鎮得住下噃,不過一到亥子月又唔得,都係早走早著好過。

唔知個師傅做完之後有冇病,問下佢先。
原帖由 poonchikit 於 2009-10-17 16:00 發表
我發手痕開個盤睇下呢位師傅所擺嘅風水有冇效(佢唔知我測)。

2009年 10月 17日 15時49分
己丑年 甲戌月 乙未日 甲申時
時空亡:甲申旬 午未空
值符天輔星落4宮  值使杜門 ...

好邪門,原來佢朋友嘅亞爺好似就快唔得,個盤好應。對上個盤其實都有多少顯示。

所以佢朋友又怕要搞葬禮,又要搬鋪頂唔順,所以唔想搬。

個師傅姓劉十五劃入乾宮,的確對當事人有幫助。

我都覺得奇,劉師傅唔似有病,無理由年干會有天芮。第二個盤測出嚟風水的確有效止咳(只係止咳,因為個鋪風水根本無得救。),所以個師傅一定對日干有助先應數。